Translate

Monday 18 November 2019

Barbados - 53 år uavhengig og et kontinuerlig fyrtårn for modent demokrati!


Av Stanley Collymore

Happy Independence Day Barbados! Og varme jubel fra alle Bajan som er ganske jublende, rettferdig og oppriktig enormt stolte av det du har gjort og prangende for alle oss - dine trofaste mennesker - tidligere, slik du fremdeles gjør og vil fortsette som før, Jeg er helt sikker på å effektivt, imponerende, fordelaktig og engasjert fortsette å oppnå med respekt for det untrammede godet, både individuelt og kollektivt, av alle Barbadianere; så vel som vårt mest prisverdige, verneverdige, karibiske og tropiske paradisiske øy hjem som vi kjærlig elsker, har høy respekt, og som vi alle refererer til er vakre Barbados!

Handlinger så iboende rutinemessige og kompromissløse med deg Barbados at jeg med utvetydig sikkerhet er overbevist om at du uten tvil, som alltid, vil fortsette å være med på dem langt inn i den fjerne fremtid! Og gjør rede for hvorfor jeg som en takknemlig og patriotisk Bajan som utvilsomt skylder så mye til deg, sammen med mine inderlige hilsener ønsker deg en grundig kulturell Bajan-jubileumsdag og en mest minneverdig 53. uavhengighetsfeiring på alle måter!

Uforglemmelige erindringer:

Mens de dundrende klokkespillene som signaliserte midnatt runget ut og gjenklang over hele landskapet i Barbados tirsdag 29. november 1966, og på den måten innlyses i begynnelsen av 30. november 1966, den Broken Trident: det nye, nasjonale flagget til Barbados og det uvurderlige symbolet på Barbadian Pride and Industry, steg majestetisk til høyden av flaggstaber over vårt hellige land i livlig sammenheng med den voldsomme anerkjennelsen av Barbados 'første minutter av nasjonal uavhengighet onsdag 30. november 1966.

Femti og tre år fra den strålende dagen kombinert med det ekte og inspirasjonsgeniet til Faderen av Barbados-nasjonen, vår første statsminister og selv en anerkjent og lovfestet National Hero of our Nation, den avdøde og store ikoniske skikkelsen Errol Walton “Dipper ”Barrow, Barbados og dets folk som er prisverdig for ham, har mye å være takknemlig for.

Selv om portugisene flere ganger tidligere ble besøkt av Christopher Columbus 'landfall i regionen, var det først 14. mai 1625 at det første engelske skipet seilte inn og fortøyd i territorialfarvannet i en utpreget Arawak og Carib urbefolkning Barbados.

Imidlertid var engelskmennene i 1627 tilbake igjen og ble dermed de første og eneste europeere på vegne av sitt land England for å etablere en varig og kontinuerlig bosetting i Barbados som deretter forble engelsk, og uendret slik, de neste 339 årene på rad inntil Barbados uavhengighet 30. november 1966. I prosessen med dette i følge Barbados, den påståtte legendariske skillet om å være den eneste engelske, og mye senere etter opprettelsen av Storbritannia, hadde den britiske kolonien aldri noen gang skiftet kolonialistenes hender.

Og med eksepsjonelt gode grunner fra det engelske regimets side og dets folk tilbake i Europa og resten av britene etter opprettelsen av Storbritannia. Siden det blant annet var avgjørende ting Barbados 'penger og arbeidskraft som Englands rikeste koloni som fullfinansierte den engelske industrielle revolusjon og bokstavelig og praktisk talt over natten forvandlet en helt ubeskrevet og uviktig europeisk offshore enhet kalt England til spydspissen for det globale britiske imperiet. at det senere ble.

Så føl deg enorm stolt over hvem og hva du er min medspiller Bajans, når du gledelig feirer vår uavhengighetsjubileumsdag i ekte barbadisk stil og med den største selvsikkerhet, verdighet og takknemlighet for at vi alle er til stede og riktig for å gjøre det.

No comments:

Post a Comment