Translate

Monday 18 November 2019

Barbados - 53 år oberoende och en kontinuerlig fyr för mogen demokrati!


Av Stanley Collymore

Lycklig självständighetsdag Barbados! Och varma jubel från alla Bajan som är ganska jublande, rättfärdigt och uppriktigt oerhört stolta över vad du har försiktigt och praktfullt gjort för oss alla - dina trofasta människor - i det förflutna, som du fortfarande gör och kommer att fortsätta som tidigare, Jag är helt säker på att effektivt, imponerande, fördelaktigt och engagerat fortsätta att uppnå med avseende på det obehindrade godet, både individuellt och kollektivt, av alla Barbadians; såväl som vårt mest prisvärda, omhuldade, Karibiska och tropiska paradisiska ö-hem som vi kärleksfullt älskar, håller högt med, och vi kallar prisvärt av oss alla som Vackra Barbados!

Åtgärder så naturligt rutinmässiga och kompromisslösa med dig Barbados att jag med otvetydig säkerhet är noggrant övertygad om att du utan tvekan kommer att fortsätta att vara obefintlig med dem långt in i den avlägsna framtiden! Och redogör för varför jag som en tacksam och patriotisk Bajan som otvivelaktigt är skyldig så mycket till dig, i allvar, tillsammans med min hjärtliga hälsningar, önskar er en grundligt kulturell Bajan-jubileumsdag och en mycket minnesvärd 53: e självständighetsfirande på alla sätt!

Oförglömliga minnen:

När de åskande klockan som signalerade midnatt råkade ut och överträffade över hela landskapet i Barbados tisdagen den 29 november 1966 och därmed inleddes i början av 30 november 1966, den trasiga Trident: Barbados nya, nationella flagga och den ovärderliga symbolen för Barbadian Pride and Industry, steg majestätiskt till höjden av flaggstaber över vårt heliga land i högljudd samverkan med den tumultiga berömmelsen av Barbados första minuters nationella självständighet onsdagen den 30 november 1966.

Femtiotre år från den härliga dagen och i kombination med det genuina och inspirationens geni av Barbados Nationens far, vår första premiärminister och själv en hyllad och lagstadgad National Hero of our Nation, den sena och stora ikoniska figuren Errol Walton “Dipper ”Barrow, Barbados och dess människor är prisvärda till honom mycket att vara tacksamma för.

Även om det portugisiska besökte flera gånger tidigare efter Christopher Columbus landfall i regionen, var det först den 14 maj 1625 som det första engelska fartyget seglade in och förtöjde i territoriella vatten i en distinkt Arawak och Carib ursprungsbefolkning Barbados.

1627 var emellertid engelsmännen tillbaka igen och blev således de första och enda européerna på deras lands England, för att upprätta en varaktig och kontinuerlig uppgörelse i Barbados, som därefter förblev engelska och oförändrad så under de kommande 339 åren i rad. fram till Barbados självständighet den 30 november 1966. I processen med detta enligt Barbados den påstått legendariska skillnaden att vara den enda engelska och mycket senare efter skapandet av Storbritannien, brittiska kolonin aldrig någonsin har bytt kolonialisternas händer.

Och med exceptionellt goda skäl också från den engelska regimens sida och dess folk tillbaka i Europa och resten av briterna efter skapandet av Storbritannien. Eftersom det bland andra avgörande saker var Barbados pengar och arbetskraft som Englands rikaste koloni som helt finansierade den engelska industrirevolutionen och både bokstavligen och praktiskt taget över en natt förvandlade en helt otydlig och obetydlig offshore-europeisk enhet som kallas England till spjutspetsen för det globala brittiska imperiet. att det senare blev.

Så kän dig oerhört stolt över vem och vad du är min kollega Bajans när du glatt firar vår självständighetsdagen i äkta Barbadiansk stil och med den största självförsäkringen, värdigheten och tacksamheten att vi alla är närvarande och korrekta för att göra det.

No comments:

Post a Comment