Translate

Wednesday 3 July 2019

Sir John Gay Alleyne, Alleyne School og en mest imponerende arv som Mount Gay Rum Distillery nobly ærer.


Av Stanley Collymore

Takk Mount Gay Rum for din prisverdige og altruistiske gestus i å ikke bare anerkjenne Alleyne School's bemerkelsesverdige prestasjoner og anerkjenne den utrolige filantropien til Sir John Gay Alleyne, men også i prisverdig å gi noe tilbake ikke bare til regionen der alt dette startet, men likevel så Barbados selv.

Mine etterfølgere og lesere som følger denne rapporten av meg her, ville allerede ha kjent om opprinnelsen til Mount Gay Rum - først destillert i 1703 og er den eldste kontinuerlig produserte rom i verden i Barbados land, hvor rom først ble oppfunnet, og dessuten dens nært tilknytning til Sir John Gay Alleyne, hvis mellannavn, Gay, ble nært og uutslettelig knyttet til dette spesielle rommerket, at både romkjennere og verden i stor grad gjenkjenner og gleder seg som Mount Gay Rum.

Men Mount Gays historie er ikke bare knyttet til romdestillasjon, produksjon og distribusjon. Sir John Gay Alleyne, hvis navn emblemer hver flaske av denne barbadiske nektar, var en virkelig bemerkelsesverdig barbadisk mann av sin tid, hvis arv har etterlatt en varig innvirkning på flere generasjoner av etterfølgende og andre barbadere.

En hvit og lokal barbadier født i en familie av betydelige midler, John Gay Alleyne var noen helt forskjellig fra de fleste hvite av sin tid og generasjon. Til en begynnelse var han uimotståelig imot slaveri og den ulykkelige og barbariske behandlingen av svarte og ble løst fra en tidlig alder for å gjøre det han ikke bare kunne motstå denne hvite trenden, men også utrydde den.

En svært intelligent samt en samvittighetsmann John Gay Alleyne ble en valgt og populær MP for den regionale valgkretsen i St. Andrew hvor han ble født og bodde også. Og så dyktig og innflytelsesrik var John Gay Alleyne i sine parlaments- og andre sosiale spørsmålskampanjer som han raskt reiste seg gjennom hans andre parlamentsmedlemmer, til å bli ikke bare den yngste noensinne Speaker i historien til det statutorært selvstyrende Barbados parlamentet, etablert i 1639 og som i 2019 fortsatt er i gang, og er selv den nest eldste sammenhengende parlamentet i hele verden etter House of Commons i London, England, men en stilling som han ærlig holdt i over 40 år; igjen å sette en bemerkelsesverdig plate som til denne dagen i Barbados (2019) parlamentariske historie ikke er overskredet.

En dyktig forretningsmann, John Gay Alleyne, kjøpte plantasjer i St. Andrew-valgkretsen, så vel som nord for Barbados, som generelt refereres til, og er fortsatt som Skottland. Ved alle regninger og på et tidspunkt for slaveri da de fleste hvite brutalt utnyttet sine slaver som lovlig ble utpekt som ingenting annet enn kjøpt og betalt for menneskelige chattels - med andre ord forbruksmateriell - var John Gay mest ulastelig forskjellig. Og slik var den hvite barbadernes prisverdige natur at han selv brukte sine egne penger til å kjøpe andre plantasjer i flere andre karibiske øyer, og som alltid behandlet sine medarbeidere, som han ubestridelig så som mennesker og ikke som utfordrende chatteler, med det samme verdighet og respekt for at han følte at alle Guds menneskelige kreasjoner var uheldig.

Som et resultat var produksjonen på John Gays plantasjer alltid på en helt høy måte, en sikker anerkjennelse av hans svarte medarbeidere av John Gays altruisme, medfølelse og menneskehet overfor dem som gjennom deres skyld ikke hadde blitt håndhevet i slaveri av tjeneste av et grusomt grådig, uhyrlig, groteskt umenneskelig og endemisk barbarisk hvitt samfunn til hvem penger, fortjeneste og generell misbruk ved å skaffe disse var de eneste tingene som faktisk gjaldte dem.

Ikke bare for å forbedre livsstilene til hans svarte medarbeidere John Gay Alleyne, bestemte dette fenomenalt signifikante og enestående mennesket som en arv til det fremragende arbeidet og samarbeidet som hans arbeidere hadde gjort på hans vegne, ville han sette opp en skole som ville aktivere både slaverier og fattige hvite - som var hovedsakelig irske og skotske innledte tjenere som ble transportert til Barbados, eller "Barbadozed", som det var den vanlige terminologien den gang brukte av den barbariske engelen som sendte dem der lenge før noen europeere noensinne hadde hørt om Australia, men som etter dens kolonisering ble fokuspunktet for disse hvite utstødte til å bli sendt til engelsk, og hvorfor dette bestemte området Barbados i utgangspunktet ble kalt Skottlands distrikt - for å ha en utdanning, noe som kunne ganske betydelig endre sine personlige liv så vel som deres umiddelbare og langsiktige jobbutsikter.

Det inspirerende pedagogiske prosjektet ble satt i bevegelse av den nå utnevnte Sir John Gay Alleyne, som ble riddet av kong George III i England - Barbados fra begynnelsen som en uendret engelsk koloni i 1627 og gjennom sin kontinuerlige ubrukte eksistens som sådan til sin suverene uavhengighet Den 30. november 1966 var det et selvstyrende og spesielt lokalt kjørt, parlamentarisk territorium som helt uforstyrret for England (det var ingen enhet som Storbritannia eller noe Storbritannia da), ble ikke bare Englands rikeste koloni, men også ganske enkelt- handedly helt finansiert den mye heralded og engelsk prale engelsk industrielle revolusjonen - var Alleyne School, hensiktsmessig oppkalt etter denne store og edle hvite, barbadiske borger.

Dessverre lever imidlertid ikke Sir John Gay Alleyne for å se at hans motiverende prosjekt kommer inn i frukten. Men likevel hadde han så nøye og flittig uttalt de detaljerte parametrene for det han spesielt hadde tenkt og signifikant ønsket å bli utført, slik at de som i sin vilje ble betrodd dette uforlignelige prosjektet av hans, visste nøyaktig hva denne høyt prinsippede og ekstraordinære, hvite mannen tenkte, ønsket og utvilsomt var dedikert til å sikre at det faktisk kom til.

Derfor ble Alleyne-skolen: som senere og utvilsomt ble min stolte alma mater og den mest respekterte videregående utdanningsinstitusjon gjennom hele min determinative og imponerende utdanning i Barbados ble etablert: En fullverdig grammatikkskole som Sir John Gay Alleyne hadde ønsket at den skulle være. Og mest spisset i sitt dyrebare St. Andrew-distrikt, hvor han ble født, hadde levd hele sitt liv, var det velvalgte parlamentsledamot for, var den fremtredende Barbados parlamentets høyttaler i over 40 år, så vel som Den espoused og interminably praktiserende humanitære og filantropiske som han alltid hadde vært, Sir John Gay Alleynes anerkjente Alleyne School - og selvfølgelig min egen - ble etablert i 1785 i den elegant vakre, beundringsverdige, pittoreske, langvarige og companionably domesticated og ganske spesielt overordentlig fortryllende Belleplaine-dalen: så fascinerende og portrettert av noen tidlige franske besøkende til området som ble grundig imponert over det overveldende naturlige skuespillet av untrammeled skjønnhet, som behagelig gleder øynene deres, at de følgelig refererte til området som "la belle plaine" - en navn som kjærlig fast, akkurat som det ble den spesielle plasseringen der Alleyne Skolen ble opprinnelig etablert, og til denne dagen i 2019, 234 kontinuerlige år etterpå, står det fortsatt.

Akademisk fortreffelighet, de høyeste moralske standarder, en markert og merkbar uselvisk følelse av å engasjere seg på øya Barbados, samt eget samfunn og regionale folk, var noen av de mange indre verdier som ble instinktivt gjennomsyret i alle de som var heldige til å har deltatt på Alleyne-skolen og også omfattet de mange edle verdiene som vi alle så, anerkjente og oppriktig forsøkt å utføre som verdige sysler, ikke bare i skolelivet på Alleyne-skolen, men like bra da vi uunngåelig kom inn i det bredere verden. Og det er et glødende mål av sin betydning som en mann og et prisverdig menneske, som er skummelt forbundet med hans bemerkelsesverdig fremragende og varige arv som hans innflytelse både bærer og fortjente, at Sir John Gay Alleyne ikke bare for de som gikk inn, studerte og dra nytte av Å være på Alleyne-skolen, men også alle som er helt oppmerksomme på hva Sir John Gay Alleyne har gjort da og etterfølgende generasjoner av barbadere og andre, både anerkjenner og er evig takknemlig for det, vil det alltid være et bånd av den dypeste takknemligheten til denne bemerkelsesverdige og meget moralsk mann.

Vi vet også alle om Sir Johns nære og omsorgsfulle engasjement med Mount Gay Rum Distillery og den enorme innflytelsen og det enorme inntrykket at han også brukte det, og det er med stor forståelse at jeg som en meget stolt og takknemlig mottaker av Sir John Gay Alleyne er arv og altruistisk velstand, si en hjertelig takk til Mount Gay Rum for å opprettholde den imponerende og enestående arven fra Sir John Gay Alleyne. Takk skal du ha!

Til slutt, fra begynnelsen var det latinske mottoet til Alleyne-skolen, og er fortsatt: "Aliis Non Sibi." Oversatt til ditt språk som betyr: "For andre, ikke oss selv." Som er en mest hensiktsmessig måte å karakterisere alt som Sir John Gay Alleyne, Alleyne School og de som med stolthet kan ærefullt si at denne bemerkelsesverdige skolen var eller fortsatt er deres alma mater.

Gud Bless mannen Sir John Gay Alleyne og hans arv Alleyne School; Gud Velsigne alle de som deltok og gjør fortsatt, Alleyne School; Gud Bless Mount Gay Distillery, og Gud Bless vårt hjemland, Barbados.

No comments:

Post a Comment