Av
Stanley Collymore
Gjorde den påståtte og generelt anerkjente oppfinneren
av det nå lett akkrediterte og allestedsnærværende
fish and chips-måltid med vilje på dette i dag
berømte kulinariske foretaket, eller
var det heldigvis bare en ulykke i
skapelsen som bare skjedde uten planlagt
konseptualisering eller presis plan-
legging av noen? I hovedsak
en force majeure av sin
egen fashioning.
Uansett, hva plausibel eller mer som enn ikke
de mange langsiktige grunnene som er
vanlig og selvsikker gitt av den
gjennomsnittlige briten i
patriotisk, men noe
risikabelt, og hevder at standard fish
and chips måltid er et utpreget unik,
engelsk-urbefolkning og en un-
vaklende populær britisk
kultur parabolen på alle tenk-
elige måter; en ting er
uten tvilvisse og
følgelig helt
rettferdig
å si.
At favoritt fisk og chips måltider så kulturelt og
intenst inngrodd i den britiske statsborgeren
psyken er uten tvil en mest behagelig og
en virkelig vitaliserende, kulinarisk
glede, som så langt de britiske
øyer er individuelt bekymret, er for alltid her
for å bli. Om kjøpt fra gjennomsnittlig
fisk og chips handle som det er
karakteristisk gjort, eller
ellers kjærlig og
flitting organisert på
kjøkkenet av
ens eget
hjem.
©
Stanley V. Collymore
28.
juli 2019.
Forfatterens
merknader:
Noe mer som muligens kan
sies, ville fra et logisk perspektiv være en overdreven og ganske kvisende
overflødig. Så jeg vil la ting være som det er og la fish and chips, uansett
hvor du er, snakke for seg selv. Bortsett fra en ting!
Hvis du noen gang har vært
i Worthing, West Sussex, England, anbefaler jeg personlig at du besøker Café
Vita der i South Street nær Promenade Roundabout; og hvor de tilbereder og
distribuerer noen av de mest fantastiske delikate fiskene og noensinne; servert
praktfull av en mest sjarmerende ung dame ved navn Gabriella; eller Gabi for
kort. Be om henne ved navn, så ser hun deg rett. Gledelig å spise!
No comments:
Post a Comment