Translate

Tuesday, 30 July 2019

British Fish and Chips


Av Stanley Collymore

Gjorde den påstådda och allmänt hyllade uppfinnaren av
det nu lätt ackrediterade och allestädes närvarande
fisk och chips måltid avsiktligt anges på detta
idag berömda kulinariska företag, eller
var det helt enkelt bara en olycka
i skapandet som bara inträffade utan
planerad konceptualisering eller
exakt planering av någon?
I huvudsak en force
majeure av sin
egen mode.

Hur som helst, vad som är rimligt eller mer än inte de
många långsiktiga orsakerna som är vanligt och
assertivt ges av den genomsnittliga briten
i patriotiskt, men något påtagligt och
hävdar att standard fish and chips måltid är
ett tydligt unik, engelska-inhemska och
en unwaveringly populär brittisk
kultur maträtt på alla tänkbara
sätt; en sak är utan tvekan
vissa och följaktligen
helt rättvist att säga.

Att favorit fisk och chips måltider så kulturellt och intensivt
ingripen i den brittiska medborgaren psyken är utan
tvekan en mycket angenäm och en verkligt
vitaliserande, kulinarisk glädje, som,
såvitt de brittiska öarna är individuellt berörda, är
för evigt här för att stanna. Huruvida köpte
från den genomsnittliga fish and chips
shoppa som är karakteristiskt gjort,
eller annars kärleksfullt och
flitigt organiserade i
köket av ens
eget hem.

© Stanley V. Collymore
28 juli 2019.




Författarens kommentarer:
Allt mer som möjligen kan sägas skulle från ett logiskt perspektiv vara ett överdrivet och ganska förskräckligt överflödigt. Så jag ska lämna saker som det är och låta dina fish and chips, var du än är, tala för sig själva. Förutom en sak!

Om du någonsin är i Worthing, West Sussex, England, rekommenderar jag personligen att du besöker Café Vita där i South Street nära Promenade Roundabout; och där de förbereder och distribuerar några av de mest fantastiska läckra fisk- och munvattenchipsna någonsin; serveras magnifik av en mest charmig ung dam med namnet Gabriella; eller Gabi för kort. Be om henne med namnet så ser hon dig rätt. Smaklig måltid!

No comments:

Post a Comment