Translate

Tuesday 21 January 2020

Errol Walton Barrow, den oändligt hållbara och legendariska Barbadian!


Av Stanley Collymore

Hail till mannen! Hail också till vår stora
ledare: det oklanderligt utestående,
för evigt hedrad och evigt
ihågkommen, Errol
Walton Barrow!

© Stanley V. Collymore
21 januari 2020.


Författarens kommentarer:
En fenomenalt anmärkningsvärd Bajan, inspirerande ledare och Barbadian Nationens far. Varaktigt tack, och särskilt på denna Errol Barrow-dag, 21 januari 2020, och också 100-årsjubileumet för din firade födelse.

Det här är de odödliga, oapologetiska och gripande orden från Errol Barrow som talade vid Förenta nationerna när Barbados, som genom Errol Barrows själva skarpa skicklighet justt fick sitt oberoende från Storbritannien efter den tydligt extremt långa perioden på 339 år av kontinuerlig kolonial styrning av den sistnämnda enheten, den längsta i England och sedan Storbritanniens imperialistiska rekord, höll den 30 november 1966 sitt acceptansförslag till FN: s generalförsamling om Barbados uppnåendet när han blev medlem i den globala organisationen.

”Vi kommer inte att betrakta någon stormakt som nödvändig rätt i en given tvist om vi inte är övertygade om detta, men samtidigt kommer vi inte att se stormakterna med ständig misstänksamhet bara på grund av deras storlek, deras rikedom eller deras kärnkraft potential.

"Vi kommer att vara vänner till alla och ingen satelliter!"

Min kollega Bajan, mentor och personlig vän hälsar jag hängiven och stolt!

No comments:

Post a Comment