Translate

Friday 28 June 2019

Brexit trade delusions viser hvorfor Storbritannia trenger å konfrontere sin historie av imperium


Rahul Verma

Den 7. desember 2016, nesten seks måneder etter folkeavstemningen, ga statsminister Theresa May en tale til Gulf Cooperation Council i Bahrain. Hun sa: "Som Storbritannia forlater EU, så har vi tenkt å ta et skritt fremover, å se utover og forsøke å bli den mest engasjerte og mest lidenskapelige talsmann for frihandel i verden."

Kan også sitere Øst-India-selskapet og mens det kan virke som en merkelig og tone døve referanse - historiker William Dalrymple beskriver "The Company" som "den øverste virkemåten av bedriftsvold i verdenshistorien" - hun ble med i prikkene mellom post-Brexit Storbritannia, frihandel og imperium.

Hvorfor? Fordi det kunne forstås at Storbritannias herligheter forbi - imperium og frihandel - støtter mange Brexiteers fantasier. Vi har sett planer om å bygge handel med Commonwealth-afrikanske land som heter 'Empire 2.0' og ministrene, inkludert Jeremy Hunt, Michael Gove og Liam Fox-mesteren, en ny Royal Yacht Britannia (til en pris på £ 120 millioner) for å styre bølgene som Storbritannias slår handel avtale etter handelsavtale.

Hvor begynner vi - eller slutter - med å forklare hvorfor fremkallende imperium som den inspirerende visjonen til Brexit Britain er grotesk? Vi kunne begynne med hvordan Storbritannias imperialisme ble grunnlagt på rasistiske ideologier, hvit overlegenhet og brutal vold som racked opp en svart og brun kroppstelling i flere titalls millioner i en hensynsløs søken etter makt og kapital.

Vi kunne forklare at vårt imperiums visjon om frihandel ble bygget på proteksjonisme, med tariffer og plikter pålagt i henhold til britiske interesser og håndhevet av militær makt og flomoverherredømme. Looting - et hindi-ord for ransacking - råvarer, arbeidskraft og mat, beskriver bedre utvinning og utnyttende karakter av Storbritannias imperium.

Storbritannias historie om «fri» handel er en fantasi. Virkeligheten er en lang, mørk historie for å sette profitt for folk. Det er noe som fortsetter i dag, med Storbritannia som leverer milliarder pund av våpen til Saudi-Arabia som har blitt brukt til å bombe sivile i Jemen, og har bidratt til en humanitær krise hvor en estimert 85.000 barn har dødd av sult.

Vevner til tiggere
I en 2015-adresse til Oxford-unionen, indisk MP og historiker, skisserte Shashi Tharoor hvordan Indiens verdensberømte tekstilindustri ble demontert av Storbritannia. "Storbritannias industrielle revolusjon var preget av deindustrialisering av India. For eksempel handloom weavers, hvis produkter ble eksportert rundt om i verden. Briterne kom inn, smadret tommelen og brøt sine vevstoler, satte takster og plikter på kluten og begynte å oversvømme verden med produsert klut, produktene fra de mørke og sataniske fabrikkene i viktoriansk England, sier Tharoor. "Det betydde at vevene ble tiggere og India gikk fra å være en verdensberømt eksportør av ferdig klut til en importør. Indiens andel av verdensøkonomien da britene ankom på kysten [1600] var 23%, da den forlot [1947], var den mindre enn 4%. Hvorfor? Fordi India ble styrt til fordel for Storbritannia, forklarte forfatteren av Inglorious Empire, en nøktern beretning om det britiske imperiet i India.

Handel i mennesker
Det er imidlertid den transatlantiske slavehandelen som er det mest sjokkerende eksempelet på det britiske imperiet å ofre mørke liv på profittens alter. Mellom 15 millioner og 20 millioner afrikanere ble shackled og tvangstransportert fra Vest-Afrika til Karibia, Mellom-Amerika og Sør-Amerika. Når Storbritannia avskaffet sin handel med mennesker i 1833, 245 år etter at den begynte, kompenserte regjeringen britiske slaveiere 20 millioner kroner (17 milliarder kroner i dagens penger) for "tap av eiendom".

Slaveri ødela kontinentet, forårsaker avfolkning og krig og ustabilitet, mens tapet av titalls millioner menn stunted landbruksproduksjonen, noe som førte til underutvikling. Bare 20 år etter at Amerika avskaffet slaveriet i 1865, startet "scramble for Africa" og ved begynnelsen av 1900-tallet ble det store flertallet av hele kontinentet kolonisert - og plyndret - av europeiske krefter.

Handel og krig.
Opium Wars-midten på 1800-tallet oppdager hvordan Storbritannias frihandelskrossade overveldende tjente Storbritannias interesse. Storbritannia erklærte krig mot Kina for å beskytte de øynevannlige inntektene til sine kjøpmenn som monopoliserte lukrativ opiumhandel. Øst-India-selskapet tvang desperate bønder i India til å vokse valmuer (da de kunne vokse mat til å selge og spise), løp enorme opiumprosesseringsfabrikker og handel med Kina, hvor millioner ble begravet av opiumavhengighet. Da Storbritannias krigsskip beseiret Kina i 1842, ble Kina tvunget til å godta frihandel, inkludert den skadelige, moralsk konkurshandel med opium. Dette er et glimt av hva britisk "frihandel" så ut og hvorfor det er dypt bekymrende for å se det og riket blir lovet av politikere.

Kolonialismen og frihandelskampen etablerte rammen av globalisert neoliberalisme i dag, med ulikhet og plyndring av det globale sør dets definerende egenskaper.

Empire sinnstilstand.
Siden solen satt på imperium, har Storbritannia ikke klart å ha en meningsfylt og åpen diskusjon om det, og hvordan den formet verden i dag, om migrasjon i Storbritannia, slavehandelen, frihandelen, dens marauding natur, Opium Wars, konsentrasjonsleirer i Sør-Afrika, delene av Irland, Palestina og India, eller hvorfor regioner i Vest-Afrika ble kjent som gullkyst, elfenbenskysten, kornkyst og slavekyst (som den 20 år gamle rapperen Dave, notater i hans spor 'Black ').
I stedet viser våre institusjoner en empirestilstand - det er tydelig i behandlingen av Windrush-borgere, britiske statsborgere ulovlig turfed ut på grunn av deres hudfarge, Foreign Offices nylige rekrutteringsstasjon med annonser som spør, "Fancy a African Adventure" rasistisk straffesystem.

Dette tankesettet er skadelige handelsforedrag: I dag har indiske selskaper egen Jaguar, Land Rover og Tetley, og tusenvis av stålarbeiders jobber i Port Talbot er i hendene på den indiske multinasjonale giganten Tata. Og likevel beskriver kilder nær handelsforhandlinger mellom India og Storbritannia Storbritannias holdning som "vi vil ha din virksomhet, vi vil ikke ha ditt folk".

Utdanning, utdanning, utdanning
Utdanning vil bidra til å rette opp virkningen av det koloniale propaganda-prosjektet Operation Legacy, som systematisk ødela millioner av imperiumdokumenter, og det er sikkert en medvirkende faktor i et stort flertall av briter som sier at imperium var en god ting i offentlig avstemning i dag.

Undervisnings imperium i skoler og universiteter fra myriade perspektiver er ikke bare en nødvendighet for å unpick imperial fantasiene iboende i Storbritannias nasjonale karakter, men fordi nesten en av ti personer i Storbritannia har arv på steder i Storbritannia plundret; Det er vår kollektive historie.

Det er grøntrodsinitiativer som gjør dette arbeidet og stimulerer mye trengte diskusjon og analyse av imperium, som den dekoloniserende bevegelsen i universiteter, Colonial Countryside og Our Migration Story. På tide kan vi se at slutten av empire nostalgi blir brukt til å selge oss ting, som Marks & Spencer 'Empire Pie' og Gourmet Burger Kitchen 'Old Colonial Burger', og slaveauksjonsarkene blir brukt i videregående skole. Brexit kan ha kjedet oss til tårer, men det åpenbare 21. århundre Storbritannia er hjemsøkt av empiriske spøkelser, og i stedet for å være vant til å gjøre Storbritannia godt igjen, må de sikkert legge seg til hvile.

No comments:

Post a Comment