Translate

Saturday, 21 April 2018

Din stora och historiska arv kommer hela tiden att leva på, Mama Winnie Mandela


Av Stanley Collymore

Du var ett beslutsamt och uppriktigt ledarskap av upplysning, inspiration, tröst och oförändrad försäkran under de hemskt barbariska år av apartheidskötare med deras förmedlade och omänskliga ångest som direkt associerades, inte bara med apartheidens missgärningar utan även den barbariska politiken Black subjugation virulently och illvilligt bekräftas genom de intensivt genomförda nackdelarna med social, ekonomisk och akademisk utestängning men dessutom och ganska betydligt också, politisk disenfranchisement.

Beräkningsskapande skapade och förskräckligt etablerade bindningar som avsiktligt och effektivt begränsades och oundvikligen dödade bort alla märkbart pragmatiska förhoppningar om svart samhällelig frigörelse och politisk bemyndigande stenkyld död. Men du Mama Winnie: En formidabel, obeveklig och framgångsrik strid mot dessa kallt utarbetade, otroligt varaktig och strängt utförd orättvisa, inspirerande och sammanhängande inbäddade i resten av oss, matchande persistens och obetydlig ställdhet överflödig i dig själv att fortsätta oavsett i vår gemensam kamp mot överflöd av sociala och mänskliga orättvisor att vårt svarta ras, inte bara för närvarande utan oupphörligt i flera århundraden nu också har varit intensivt, skadligt och snarare kallhjärtat underkastat evilly.

Och även om det här kompromissiva och engagerade kriget mot våra otvivelaktiga mänskliga rättigheter, sociala rättigheter och karaktäristiskt självförtroende som medmänniskor inte alls är allmänt erkända, förutom att de stöds av andra eller helt av oss helt och hållet vunnit vår kamp - tack enormt till dig, Mama Winnie och din mest effektiva kamp mot apartheid - våra egna distinkt strider för oupplösad rättvisa och jämlikhet kommer säkert och oupphörligt att fortsätta, tills dagen för vår triumferande och förtjänta frihet äntligen dyker upp.

Hej till dig Winnie Madikzela Mandela! En stalwart och modig krigare för svart värdighet och vår misshandlade trampligt på känslor. En befriare av allt gott inom vår svarta ras och en enastående prisvärt och inspirerande skapare av ett arv som alltid kommer att leva i hjärtan och sinnenna inte bara för dem som var lyckliga att känna till dig och likaså observera din kamp medan du bodde hos oss , men kommer också att fortsätta som ett starkt lysande stråle för otaliga kommande generationer av svarta människor och genuint frigjorda kvinnor över hela Afrika, genom hela den globala diasporan och resten av mänskligheten.

Därför, nu när ditt beundransvärda och framgångsrika arbete på jorden är fullbordat vila, kära och söta Lady, förtjänt i evig fred tillsammans med din allsmäktige och välvilliga Skapare och den himmelske värdens änglar, av vilka du själv nu är en av dem. Och genom att bjuda dig ett förskönt farväl, men absolut ingen farväl, ser jag allvarligt fram emot den härliga och mest givande möjligheten att möta dig igen personligen i evigheten. Gud välsigne dig Mama Winnie Mandela och speciellt på jorden, vi fortfarande subjugerade Black Race - Amandla Awetu!

No comments:

Post a Comment