Translate

Tuesday, 27 February 2018

Barbados kan bli det första landet för att helt förbjuda att röka


Av Stanley Collymore

Barbados är ett högklassigt land med enastående 100% läskunnighet. Det har också en utmärkt nationell hälso- och sjukvårdsservice (NHS), och som med utbildning som är fri för alla från förskolan till universitetsexamen, är den mycket uppskattade och djupt respekterade Barbados NHS också universellt fri vid varje tillträde till den.

Och båda dessa stora nationella tillgångar av oss återspeglas väldigt i vår Bajans folkliga livsstil och livslängd, eftersom Barbados med stolthet och med rätta kan skryta med det bland alla andra länder över hela världen har det mest framstående det högsta och dessutom ett inspirerande pågående antal att faktiskt leva såväl som nära i närheten av de dyrbara milstolparna per befolkning globalt.

Så vi Bajans vet hur vi ska ta hand om och ansvarigt ta hand om vår hälsa. Men samtidigt är Barbados också ett främst internationellt turistmål och yrkesort och olyckligt för oss är vissa oansvariga outsidare oroväckligt bringar sina ohälsosamma vanor till våra stränder mest nedslående och som otroligt kan kopieras av unga och intryckbara bland vår befolkning.

Och därför måste vi som en nation göra vad vi än kan göra för att stoppa dessa typer av mycket ohälsosamma och importerade praxis som påverkar vårt land och folk. Rökning är definitivt en av dem och med många västerländska länder som försenat förbud mot cigarettrökning på offentliga platser på grund av de nu medicinska och offentligt kända riskerna med att röka för människors hälsa har tobaksindustrin blivit ivrig och snarare självbetjäning sätter fokus på Global South för att återhämta sina stora och förhöjda ekonomiska förluster i dessa tidigare områden av dess en gång oöverträffade dominans.

Och där bättre, de som driver tobaksindustrin tycks tydligen tänka, för att återhämta sina nödlösa förluster än i ett idealiskt idylliskt tropiskt paradis som Barbados. och med samma tobaksindustri som använder sina cancer-riddade pengar för att främja lokala och älskade sport som cricket och fotboll mot den inriktade reklambakgrunden av falsk machoism eller feminin glamour av roligare och mest speciellt bland de unga och trendiga elementen i öns befolkning.

Denna otydliga oärlighet med sina mångfacetterade faror för våra Barbadiens och andra karibiska medborgare och invånare måste omedelbart stoppas, och medan utbildning är en viktig metod att göra det måste mycket stränga lagliga och ekonomiskt straffande förpliktelser också kraftfullt införas som ett beslutsamt nej -nonsens avskräckande.

Därför är det väsentligt viktigt att Barbados regering endast består av Demokratiska Labourpartiet (DLP), som jag är en stolt och långvarig medlem av, kände till sin sena grundare, Royal Air Force II-hjälte och min vän Errol Walton Barrow, Barbados faders självständighet, vår första premiärminister som en suverän och oberoende nation och en av de officiellt deklarerade och hedrade 10 nationella hjältarna i Barbados, som medvetet, modigt, altruistiskt och lovvärt gav oss Bajans fri utbildning och motsvarande frihälsovård som en fråga om de yttersta brådskande stränga icke-röka lagarna på alla offentliga platser och andra platser där människor samlas socialt.

Så att yngre Bajans, precis som våra djupt respekterade äldste och avlidna, men älskade förfäder, själva kan, obehindrade av helt undvikbara sjukdomar och sjukdomar som otvivelaktigt är förknippade med rökning i alla dess bedrägliga dimensioner, lever till vår konventionella Bajan, mogen mogen ålder anpassad för att vara centenarians plus. Och det skulle vara helt fantastiskt om Barbados med detta mycket i åtanke skulle kunna bli världens första internationella och idylliska tropiska destination där ett absolut 100% universellt rökförbud helst var förnuftigt, intelligent, mest pragmatiskt och lagligt infört för alla, både lokalbefolkningen och turisterna .

För den nuvarande och noggrant uppdragen status quo av Barbados är ett exceptionellt hälsosamt och idylliskt paradis på många och behagligt givande sätt, är det en som vi alla Bajans skulle vara grundligt dumt att tvinga i någon omständighet. Och för vad? Att ganska dumt och paradisligt parade oss själva att agera som automatiserade mannequins kontrollerade av utomstående, samtidigt som vi försiktigt skadar vår dyrbara hälsa. och allt detta för de gripande och upphetsade kommersiella fördelarna och de ekonomiska fördelarna hos dem som är uppriktiga, sanningsenliga och mest unapologetiskt från min sida att säga det, kunde inte göra en jävla om oss Barbadians som ett folk, en nation eller till och med som medmänniskan varelser, och vars primära och enda syfte så långt som vi är bekymrade är att fritt och ekonomiskt linja sina egna fickor.

No comments:

Post a Comment